AQUASYSTEMS POKAL 2013/2014

 • portfolio slider

  DVK MB

 • portfolio slider

  Link

 • portfolio slider

5.11.2013 ob 13:54

TEKMOVALNI SISTEM ZA POKAL AQUASYSTEMS
TURNIRJI V VODNI KOŠARKI, KI BODO VKLJUČENI V POKAL AQUASYSTEMS

1. Maribor; 10. Martinov turnir; 9.11.2013
2. Pecs; 15.2.2014,
3. Velenje; 29.3.2014,
4. Kranj; 10.5.2014,
5. Kamnik; 7.6.2014,
6. Finalni turnir v vodni košarki za Pokal Aquasystems;
21. Junij, Festival Lent 2014

Točke za uvrstitev se delijo po osvojenih mestih na posameznem turnirju od 1. do 5. mesta po naslednjem vzorcu:
1. mesto – 10 točk
2. mesto – 8 točk
3. mesto – 6 točk
4. mesto – 4 točke
5. mesto – 2 točki

Točke dobi samo najboljše uvrščena ekipa posameznega društva oziroma kluba. Torej, če ima Kranj dve ekipi, dobi točke samo za ekipo, ki je bolje uvrščena. Če je na primer Kranj 1. in 4., dobi 10 točk. Točke, ki bi jih dobili za 4. mesto, se ne pripišejo nikomur. Ekipa, ki je uvrščena na 5. mesto, dobi svoje (osvojene) točke. V tem primeru 2 točki…itd… Po enakem postopku se razdelijo točke tudi v vseh ostalih kombinacijah.

Pomeni, da igramo na vsakem turnirju obvezno tudi za 3. in 5. mesto. Zmagovalec v pokalu je društvo ali klub, ki ima po vseh sedmih odigranih turnirjih največje število točk, ne glede na število ekip na posameznih turnirjih. Prav tako se točke seštevajo ne glede na število turnirjev, ki jih je posamezno društvo ali klub odigralo. Zato je optimalno, da se udeležijo prav vseh turnirjev, oziroma bodo za skupno točkovanje veljali vsi turnirji, ki bodo organizirani v sklopu pokala. Pokal se začne z 10. Martinovim turnirjem v Mariboru!

Veliko uspeha in lep pozdrav!

 • portfolio slider

  Maribor 21.6.2014

Finale pokala Aquasystems 2013/2014

V Mariboru se je v soboto, 21.6.2014, odigral finalni turnir pokala Aquasystems v vodni košarki.

S pomočjo in navdihom članov Društva vodne košarke Maribor in vizionarstvom producenta športnega lenta g. Željka Pintariča smo turnir uvrstili v program Festivala lent.

S tem smo vodno košarko kot hitro in dinamično skupinsko igro v vodi, namenjeno širokemu krogu ljudi željnih gibanja in zabave predstavili tudi širši množici.

Na turnir prijavljena moštva so medsebojno odigrala 8 tekem. Predtekmovanje v dopoldanskem času in finalni del po krajšem premoru in zanimivem spremljevalnem programu, med katerim smo proslavili plavalni podvig novega neuradnega kralja Drave člana DVK Maribor neutrudljivega Uroša Marčiča – Bajrota. S plavanjem z desnega brega Drave od starega mosta do kopališča Pristan je ugotovil, da se je kakovost reke Drave odkar nas sponzorira Aquasystems bistveno povečala.

Na tribuni kopališča Pristan se je med turnirjem v dopoldanskem času izmenjalo nekaj radovednežev, popoldan pa so bili gledalci z videnim zadovoljni. Prvake 1. Pokala Aquasystems DVK Maribor so nagradili celo z mehiškim valom. Drugo uvrščenim Akvina Kamnik in tretjim v letošnjem pokalu Aquasystems, ekipi Kranja, pa so namenili bučen aplavz, predvsem za prikazano konstantno igro v celotni sezoni.

V napeti in naporni sezoni so dvig forme proti koncu pokazali Velenjčani in Ljubljančani. Posebno pozornost pa si letos zasluži tudi Teja Jazbinšek, ki je od ženskih predstavnic v sezoni 2013/2014 odigrala največ turnirjev, nekaj zelo uspešnih.

Na podelitvi priznanj najboljšim ekipam v prvi sezoni pokala Aquasystems v vodni košarki, smo bili vsi prisotni deležni spodbudnih besed predstavnika glavnega sponzorja pokala, Aquasystems d.o.o., mag. Leona Lozarja, ki z optimizmom zre v prihodnost razvoja vodne košarke doma in po svetu.

 • portfolio slider

  Kamnik 7.6. 2014

5. turnir v vodni košarki za pokal Aquasystems - Kamnik

V soboto, 7.6. 2014, se je v Kamniku na bazenu Pod skalco odigral 5. Turnir v vodni košarki, predzadnji v pokalu Aquasystem v letošnji sezoni. Organizirali so ga člani vodnokošarkarskega kluba AKVINA Kamnik pod vodstvom Nenada Piliča.

Na turnirju je 5 prijavljenih ekip (AKVINA Kamnik, Kranj, UDVA Ljubljana, IPAK Velenje in DVK Maribor) skupaj odigralo 10 tekem. Sproščeno vzdušje v sončnem popoldnevu pred začetkom tekmovanja je kaj hitro preraslo v napete boje med posameznimi ekipami. Napetost se je iz tekme v tekmo stopnjevala. DVK Maribor ni dopuščal presenečenja na otvoritveni tekmi turnirja proti uigranim UDVA iz Ljubljane. Močni AKVINA Kamnik so v svoji drugi tekmi proti Kranju na koncu popustili v obrambi. Načrti so se jim porušili. Velenjčani so se za poraz v prvi tekmi proti Kamniku, že takoj v naslednji oddolžili z zmago proti Udva iz Ljubljane. Mariboriborski mlin je mlel, ekipa Kranja pa je s tekmeci obračunavala preko strelsko razpoloženega, kasneje izkazano, najboljšega strelca turnirja Jožeta Bizovičarja – Jocota. Po težki tekmi proti Kranju so Kamničani popravljali vtis, pred polnimi tribunami bazena Pod skalco, proti zmeraj neugodnemu DVK Maribor, pri katerem je s kopico izjemnih potez, tudi z nepriznanim zadetim težkim metom za tri točke v zadnji sekundi tekme, blestel vsestranski nenadomestljivi najboljši igralec turnirja v Kamniku s številko 13 Uroš Marčič – Bajro.

Tretje mesto na turnirju so si z domiselno igro in veliko željo po zmagi priigrali UDVA iz Ljubljane. Z osvojenimi 6 točkami so se v skupni razvrstitvi pokala Aquasystems povzpeli na 6. mesto, ki si ga trenutno delijo s Koprom. Kranj je zasedel drugo mesto na turnirju in si s tem povečal možnosti za osvojitev končnega drugega mesta v pokalu. Zmaga je s tremi dobljenimi in eno tesno izgubljeno tekmo pripadla trenutno najboljšim, DVK Maribor, ki si je s tem že pred finalnim turnirjem zagotovil skupno zmago v 1. pokalu Aquasystems v vodni košarki. Turnir v Kamniku je bil turnir presenečenj in obratov. Pokazala se je izjemna izenačenost moštev. Pohvala organizatorjem za uspešno izveden turnir, za unikatne nagrade zmagovalcem in za darila udeležencem.

portfolio slider
 • portfolio slider

  Kranj 10. 5. 2014

4. turnir v vodni košarki za pokal Aquasystems - Kranj

Za pokal Aquasystems se je v soboto, 10. 5. 2014 odigral 4. turnir v vodni košarki v sezoni 2013/2014. Organizatorji turnirja so bili člani kranjskega moštva, ki jih vodi Jože Bizovičar. Na olimpijskem bazenu v Kranju smo bili priča močnemu turnirju v vodni košarki, saj se ga je udeležilo 5 najboljših društev in klubov v vodni košarki v letošnji sezoni.

Po prvi polovici turnirja, po odigranih petih tekmah se je pokazalo kdo lahko poseže po končni zmagi, kdo je dobro pripravljen in kdo je na turnirju v borbi za najvišja mesta. Prednosti domačega igrišča iz rok niso izpustili domačini, ki so že v prvi tekmi po izteku časa premagali moštvo iz Kamnika s 14:9. Njihovega pohoda na vrh pa niso ustavili ne Mariborčani in ne Madžari. Premagali so jih le Velenjčani s tesnim izidom tekme 19:21. S kolektivno igro, domiselnimi akcijami in čvrsto obrambo se je v ekipi Kranja najbolj izkazal Matjaž Popit, ki je na koncu prejel nagrado za najboljšega igralca turnirja.

Mariborčani so se po porazu v svoji prvi tekmi proti domačemu moštvu iz Kranja z 18:21 zbrali in rutinirano brez težav odpravili Velenje, Pécs in Kamnik. Slednji so zasedli tretje mesto na turnirju, takoj za drugo uvrščenim Mariborom in tako zadržali drugo mesto v skupni razvrstitvi pokala. Kratka klop je prisilila Velenjčane in Madžare, da so se borili kot levi, kar se jim je na koncu obrestovalo. Priznanje za najboljšega strelca na turnirju sta si vsak s skupno osvojenimi 30 točkami razdelila Boris Ciglar iz Velenja in Gabor Szakazs s Pécsa. Madžari ostajajo skupno na tretjem mestu, Velenjčani pa so v skupni razvrstitvi letošnjega pokala s petega mesta izrinili moštvo iz Kopra. Na turnirju so se izkazali tudi sodniki, ki so dobro sprejeli novo napisana pravila vodne košarke. Gledalci na tribunah so tako videli deset tekem, ki so ponudile vso pestrost in zanimivost vodne košarke.

portfolio slider
 • portfolio slider

  Velenje 29.3.2014

3. turnir v vodni košarki za pokal Aquasystems - Velenje

V Velenju se je v soboto, 29.3.2014, odigral 3. turnir v vodni košarki za pokal Aquasystems.

Organizatorji Boris Ciglar, Ivan Dobrovolec in Zare Jusič so skupaj z ekipo igralcev vodne košarke iz Velenja organizirali 4. Velenjski turnir v vodni košarki, letošnjega tretjega za POKAL AQUASYSTEMS, ki se ga je udeležilo 5 moštev iz Slovenije in Madžarske. Na turnirju so sodelovala moštva iz Kamnika, Velenja, Kopra, Maribora in Pécsa.

Po uvodnem žrebu in predstavitvi moštev je sledil zelo tekmovalno napet in razburljiv turnir v vodni košarki. V prvih štirih, od skupno desetih tekem, se je pokazalo, da so Mariborčani z zadržkom začeli proti Kopru. To je v nadaljevanju koristilo moštvu iz Kamnika. Slednji so osvojili končno zmago na turnirju, kar je lep dokaz, da se z voljo in dobro organizirano vadbo med sezono veliko napreduje. Madžari so v zadnjih minutah svoje prve tekme popustili in domačinom za pičli dve točki razlike prepustili zmago. Moštvo iz Kopra, za katere v tej sezoni igra nekdanji mariborski center Jernej Lovše, se ni predalo proti Velenjčanom. Z zmago proti domačinom so napovedali, da lahko na njih v nadaljevanju sezone še kako računamo. Vrstni red na lestvici in sam vrh so krojili Kamničani, ki so brez izgubljenega boja na tem turnirju osvojili "neponovljivo" trojno zmago. K temu je nedvomno največ prispeval najboljši igralec in najboljši strelec turnirja s skupaj doseženimi 35 točkami vsestranski Aleš Kolenko.

V svojih vrstah dnevne forme nista ujela najboljši igralec turnirja v Mariboru Robert Kaloh in dvakratni najboljši strelec na turnirjih v tej sezoni Marko Krstič. Igralca sta z nestrinjanjem s sodniškimi odločitvami in posledično s tehničnima napakama, poskrbela za padec koncentracije v svojih ekipah, kar so lepo izkoristili predvsem Kamničani in Madžari. Slednji so na tem turnirju, na katerem so igrali brez izrazitega strelca, pokazali, kako se lahko z nepopustljivo obrambo in na koncu z najmanjšo koš razliko, stopi na oder za zmagovalce.

Po podelitvi priznanj najboljšim moštvom in posameznikom na turnirju, nam je prisotnim, sponzor velenjskega moštva Ipak, vsem zaželel veliko uspehov v nadaljevanju sezone.

portfolio slider
 • portfolio slider

  Pécs 15.2.2014

10. Turnir v vodni košarki v Pécs-u na Madžarskem [10th Waterbasketball Tournament in Pécs]

Drugi turnir za pokal pokal Aquasystems je tokrat, pod vodstvom Józsefa Juhásza, organiziral madžarski vodnokošarkarski klub iz Pécsa. Turnirja se je v soboto, 15.2.2014, udelžilo 8 moštev iz Madžarske in Slovenije. Žreb slednjih v dve skupini je določil, da so v skupini A igrala moštva Pécs X, Pécs Y, Pécs Z (moštvo iz Budimpešte) in moštvo iz Kopra. V skupini B pa so se med seboj pomerili moštvo iz Kamnika, Maribor X, Maribor Y in Velenje. Tako so si gledalci na tribunah lahko že v skupinskem delu ogledali kar 12 izredno izenačenih tekem. Iz skupinskega dela tekmovanja so se v finalni del turnirja s tretjim mestom v skupini uvrstili moštvi Pécs Z in Maribor Y. V tekmi za 5. mesto je v nadaljevanju zmagalo moštvo iz Maribora z izidom tekme 21:8. Z drugim mestom v skupini sta se za skupno tretje mesto v finalnem delu pomerili moštvi Kopra in Kamnika. Kamnik je z igralskimi izkušnjami in dobro taktično igro na koncu zasluženo slavil z rezultatom 14:11.

Prvi mesti v svojih skupinah sta si z napadalno igro in močno obrambo priborili moštvi Pécs X in Maribor X, ki sta se za prvo mesto na turnirju pomerili v finalu. V napeti tekmi so mariborčani na krilih najboljšega igralca turnirja Mihe Germa poleteli na sam vrh in osvojili jubilejni 10. Pécski turnir v vodni košarki s končnim rezultatom 15:12. Organizatorji so za prva tri mesta podelili pokale in priznanja posameznikom, ki so prispevali levji delež k zmagam svojih ekip. Med drugim so podelili tudi priznanje za najboljšega strelca turnirja, ki je že drugič zapored v pokalu Aquasystems postal nihče drug kot Marko Krstič iz Velenja. Skupaj je dosegel 28 točk.

portfolio slider
 • portfolio slider

  Maribor 9. 11. 2013

10. Martinov turnir v vodni košarki (prvi za pokal AQUASYSTEMS)

V soboto 9. 11. 2013 je na Mariborskem kopališču Pristan potekal jubilejni 10. Martinov turnir v vodni košarki. Prireditev z mednarodnim pridihom, saj se je vsako leto udeležijo tudi tekmeci z sosednje Madžarske, je uspešno organiziralo Društvo vodne košarke Maribor. Turnirja, ki ga je vodil predsednik društva Miha Germ, so se udeležili po dve moštvi iz Maribora in Kamnika ter moštva iz Kranja, Ljubljane, Velenja in Pecsa (Madžarska).

Osem prijavljenih moštev se je pred začetkom tekmovanja z žrebom razporedilo v dve skupini. V prvi skupini so tekmovala moštva AKVINA Kamnik 1, AKVINA Kamnik 2, DVK Maribor A in Pecs. V drugi skupini pa moštva DVK Maribor B, IPAK Velenje, Kranj in UDVA Ljubljana.

Letošnji 10. Martinov turnir je prvi v sklopu vsaj šestih predvidenih turnirjev v vodni košarki v Sloveniji in enim madžarskim, ki bodo šteli za skupno razvrstitev v prvem pokalu v vodni košarki, POKALU AQUASYSTEMS.

V predtekmovanju so si gledalci na tribunah lahko ogledali skupno 12 tekem. Že v prvem delu tekmovanja se je pokazalo, katere ekipe lahko napadejo vrh in prve zmage so igralcem vlile dodatno energijo in dale krila za dosego tega cilja.

Med kratko tekmovalno pavzo pred začetkom finalnega dela turnirja je organizatorjem turnirja uspelo izpeljati tudi tekmovanje v zabijanju in tekmovanje v metih za tri točke. V konkurenci zabijanja si je z visokimi skoki iz vode zmago priboril igralec Velenja Marko Krstič. V metih za tri točke pa je z desetimi zadetimi igralec Maribora Robert Kaloh »Robinho a.k.a. Executor Roba« pometel s vso konkurenco. V nadaljevanje tekmovanja sta se uvrstili obe moštvi iz Maribora, Kranj, Pecs, Velenje in Kamnik 1. Za peto mesto na turnirju sta se pomerili moštvi Kamnik 1 in Velenje. Zmago z rezultatom 22:16 in dve točki v skupni razvrstitvi so zabeležili Kamničani. Moštvo iz Velenja, z najboljšim strelcem Markom Krstičem, ki je na koncu turnirja skupaj zbral visokih 44 točk, se je moralo zadovoljiti s šestim mestom in upanjem za osvojeno točko na naslednjem turnirju. Za tretje mesto sta se borili moštvi Maribor B in Pecs. Madžari so priznali premoč domačim z zmago s 23:13.

Za prvo mesto sta se spopadli moštvi Maribor A, in moštvo iz rojstnega kraja vodne košarke Kranja. Slavil je Maribor z 21:16, ki je s pametno igro v obrambi kranjskim centrom onemogočal igro pod košem, v napadu pa z domiselnimi potezami in mehko roko ter natančnimi meti z razdalje najboljšega igralca turnirja, Roberta Kaloha, vztrajno rušil kranjski obrambni zid. Organizatorjem je tako uspelo pripraviti odlično tekmovanje v do sedaj manj poznanem vodnem športu – vodni košarki. Prvim trem uvrščenim moštvom in najkoristnejšemu igralcu turnirja so podelili kristalne pokale v obliki košarkarskih žog, katere je sponzoriralo podjetje Steklarna Rogaška.

portfolio slider
Back to Top